torsdag 31 juli 2008

Kalas

Idag är det äntligen dags för oss att gå på en liten prinsessas ettårs-kalas. Presenten till födelsedagsbarnet är en liten påse, tillverkad av undertecknad härom kvällen. Efter allt pluggande unnade jag mig lite tid vid symaskinen.
Påsen innehåller figurer köpta från "Elsas Hem", en bulle, en blommig falukorv, ett hus, en mus, en apa, en krokodil. Lilla Elin kan sen plocka ur en figur ur påsen och sen kan mamma och Elin sjunga en sång om tex en mus. Det finns inget som hindrar pappor att sjunga, så Mikael du kommer inte undan!Falukorven är ju bara så gullig!
Nu ska vi gå och slå in det här i ett fint paket och och göra oss kalas-tjusiga!
Kramar Lillstugans Anna






måndag 28 juli 2008

Min lilla prins

Här kommer ett par bilder på min lilla prins "rum i rummet". Sängen och sänghimmeln kommer från Ikea.

En som vanligt underbar nalle från Bukowski, och titta han har vingar! Present till våran prins från gulliga Camilla och Johan.

Maileg finns här med. Denna lilla galge kommer från butiken Mig och Alice och är en present från farmor. Sängkläderna kommer från Nyblom och Kollén, finns att köpa hos Susanne i hennes fina butik "Precent" ( http://www.precent.se/). Sängkläderna är en present från mina goa arbetskamrater.
Man skulle kunna tro att dessa snälla människor träffats och tillsammans kom fram till vad de skulle köpa, så att det skulle bli så här fint. Tack!
Kramar Lillstugans Anna

söndag 27 juli 2008

Värmerekord

Värmen slog till och knockade oss totalt! Dagarna har tillbringats i skuggan, längtande efter en liten tillstymmelse till svalkande bris från den tidigare blåsiga sommaren.
Då är det lite skönt med en egen lite strand. 24 grader i vattnet, en svag bris som fläktar skönt och inte en människa i sikte. Grannens brygga är alldeles tom på grannar...
...och man kan strosa runt i sin urblekta (aningen, men bara aningen för trånga) bikini med amningsinlägg i. Tråkigt tycker jag som är så intresserad av badmodet. Ja det intresset är nästan större än inredning. Hade för den här säsongen kollat in en bikini från Panos Emporio......men ni vet hur det är, man väntar för länge och när man äntligen ska beställa är dom slut. Så den gamla får gå ett år till, eller två.
Sola försiktigt och kom ihåg att riklig behåring på allmän badplats inte är populärt!
Kramar Lillstugans Anna

torsdag 24 juli 2008

Rosa

Har på sista tiden reagera på att prylar och pryttslar, i alla dess former med färgen rosa, börja nästlat sig in här hemma. Måste blivit smittad av någon bacill eller kan det måntro vara en fluga? För sådana finns det gott om här med hästhagar runt knuten.
Tyget i rullgardinen i sovrummet kommer från Lantliv i Leksand, och färgen är rosa.
Dessa härliga Mårbackapelargoner.
Och det senaste tillskottet bland dessa rosa saker är en skönhet från "Elsas hem". Den flyttade in igår och invigdes idag när vi skulle äta paj och vaniljsås.
Avvaktar behandling tillsvidare och inväntar kommentar från stammis!
Kramar Lillstugans Anna

onsdag 23 juli 2008

Härliga sommar!

Vilken härlig dag det varit idag och när posten kom blev det nästan som julafton. Jag hade nämligen beställt lite saker från "Elsas hem" (http://www.elsashem.se/showProducts.asp?kat=35) och den snälla posttjejen hade paketet med sig.

Butiken har så mycket fina saker till barn och eftersom vi är bjudna på kalas till två prinsessor nästa vecka passade jag på att köpa så fina presenter och kort.
Det här kortet köpte jag till mig själv. Kunde inte låte bli, förälskelsen i "Mailegs" kaniner sitter fortfarande i. Dom är bara så fina!
På eftermiddagen längtade vi alla efter lite svalka. Med lite att mumsa på traskade vi ner till sjön. Men det var ingen trevlig syn som mötte oss. Dessa sommargäster som helt utan lov, varje sommar, övernattar på våran lilla badplats. Tänkte visa en bild men besparar er det. Så snälla kanadagäss, spana in en annan badplats nästa år! Tips på fågelskrämmor eller annat som kan få dessa skräpiga fåglar att försvinna önskas väldigt gärna!


Vi fick en skön eftermiddag ändå och med några söta gubbar i magen kunde det knappast bli bättre.
Storfiskarn var igång och fem mörtar trängs nu i frysen i väntan på att få möta Maja, mormors katt.

Kram Lillstugans Anna

Kors

En underbar ljusstake med ett litet kors. Kommer från butiken Fil de Fer (http://butik.fildefer.dk/default.asp)


Den skulle gärna få flytta hem till oss!!

Men nu det jag egentligen skulle skriva. Det handlar om kors men om att jag måste krypa till korset och erkänna att skåpet jag hade tänkt till hallen inte passade så bra, badrumsdörren gick inte att öppna helt. Så nu var det gjort. Erik hade en bra idé om hur vi kunde göra i hallen, krävs en del jobb men det kommer att bli bra.

Igår åkte vi bil nästan hela dagen. Var till Grislehamn och hämtade hem storfiskaren. Han har varit på Åland med mormor och Janne i nästan två veckor och fiskat.


Skönt att ha honom hemma igen!

Kramar Lillstugans Anna

måndag 21 juli 2008

Från olika planeter

Tänk att det ibland kan vara så svårt att förstå sig på en man. Känns som att jag och Erik kommer från olika planeter. Iallafall från olika världsdelar med tanke på våra klockor, hihi.

Har ett längre tag tänkt på att vi måste göra något åt våran hall och väggen där vi hänger av oss ytterkläder och allt annat som vi inte vet var vi ska göra av i vårat lilla hus. Så efter massor av funderande hade jag till slut ett färdigt koncept. Funderade först på hyllplan och krokar men kom fram till att det skulle se lika rörigt ut som nu. Så med uthus fulla av gamla möbler visste jag att det fanns en gammal garderob där ute någonstans. Ut var jag med tumstocken i högsta hugg och hittade på skåpet och efter lite mätande ser jag att det skulle passa perfekt. Så jag presenterade min idé för Erik och höll tummarna. Men se det gick inte så bra. Så just nu befinner vi oss i ett hus med den här hallen...


...och ett uthus med det här skåpet...


Fortsättning på denna kan tyckas lilla oenighet men som i min lilla mammalediga minivärld upptar en hel del tankar följer framöver.


Men nu till något helt annat. Vårat badrum. Vi har varit utan badrum i en evighet känns det som. Men idag ska kakel-killen komma och fortsätta. Se det blev ju semester och han ville förstås följa med familjen när dom skulle resa bort. Lite dålig stil tyckte vi som har fått låna toalett och dusch inne i stora huset på gården i över 6 veckor nu. Nä då Nicklas, du är väl värd din ledighet,hihi. Så här ser det ut nu.

Nu är det en liten krabat här som vill ha min uppmärksamhet. Ses i morgon.

Kramar Lillstugans Anna

lördag 19 juli 2008

Kärlek

Idag drabbades jag av kärlek vid första ögonkastet. Var ut på en liten turné av loppisar och affärer. Efter att ha varit hos Susanne (http://meandalice.blogspot.com/) på hennes härliga loppis, och som vanligt blivit småförälskad och några penningar fattigare åkte jag vidare till Säter och affären Mig och Alice.
Och där stod den. Kärleken slog ner som en blixt. Det var bara upp med börsen igen och nu står det lilla underverket här hemma.

Hela affären var så fin och min lilla börs hade lätt kunnat bli alldeles tom. Rekomenderar varmt att åka dit.

Har lovat att visa lite bilder på vårat sovrum så här kommer dom.

Ljusstaken från Susannes loppis.

Susannes loppis igen. Kramar Lillstugans Anna





fredag 18 juli 2008

Fingrar

Små söta fingrar....
Så goda att man nästan vill äta upp dom....


Nä då, det här kommer inte att handla om barn eller hur goa dom är! Hihi!

Det var meningen att det skulle handla om mina fingrar och hur dom för det mesta har vit färg på sig istället för grönt. Jag menar att jag saknar helt gröna fingrar. Sa just till Erik att vi skulle behöva ta hjälp av proffs för att få till en fin trädgård. Skulle så gärna vilja ha några rosbuskar, lika som Kullan Pullan på http://kullan-pullan.blogspot.com/

Iallafall så sitter jag nu och väntar på resultatet från en tävling som tidningen "Ett hus" har haft. Första pris var ett växthus....
...och det kanske skulle ge dom en ljus skiftning av grönt. Bästa motivering på max 25 ord vinner. Här är mitt bidrag, hahahahaha.
En egen liten vrå
Jag alltid önskat få
Där mårbackan trivs
Och lobelian fram drivs
Ja se då jag skulle må
Gissa om jag hade kul när jag skrev det här. Kanske jag vinner på den fånigaste motiveringen.
Imorgon kommer bilder från sovrummet igen.
Kram Lillstugans Anna

torsdag 17 juli 2008

Garderober

Tänk att det skulle vara så här kul att komma på olika teman för det dagliga inlägget. Satt nyss och ammade lilla Hugo och funderade på vad jag skulle skriva idag. Tänkte att ni skulle få se ett par bilder på våra garderober i det nya sovrummet. Snickar-Micke var här igår och gjorde klart allt i sovrummet och det blev jättefint. Men kommer inte att visa några bilder än på fönstret för jag har inte hunnit med att sy klart gardiner och det som ska vara där. Jag menar, skulle min kollega, heltidsbloggaren Linda Rosing på http://www.hanky.se/lindarosing visa upp någon nyopererad kroppsdel på sin blogg innan svullnad och blåmärken försvunnit. Hörde Linda på radion igår och hon berättade att hon lagt ut ungefär lika mycket pengar på operationer som vi ska lägga ut på vårat bygge. Ja vad nu de har med inredning att göra, hahaha.

Tillbaka till garderoberna. Här kommer bilderna.

Dörrarna heter Birkeland och kommer från allas vår Ingvar och hans affär.




Knopparna kommer från Indiska.


Nu är bloggtiden över för idag. Ska sätta mig och fortsätta läsa på om körtider och vilotider inom åkeribranschen.


Kramar Lillstugans Anna

onsdag 16 juli 2008

Brakförlust!

Ja här kommer resultatet av lamptvisten. Jag fick ge mig och det gick snabbt.







Det här är ingen relationsblogg och det är ju för tur. Den handlar om inredning, den handlar om inredning, den handlar om.... måste upprepa detta för mig själv om och om och om igen. Ha ha ha , nä då, jag gav med mig rätt snabbt när han började göra ordning gamla knoppbrädor jag hittade ute på logen, dom behövdes lagas lite och målas, kommer bli jättefina i sovrummet.


Här kommer ett par bilder från våran gård i väntan på fler bilder från sovrummet. Snickar-Micke kommer idag och gör klart det sista.



Nu ska vi gå ut i solen lite och njuta av det vackra vädret!

Kramar Lillstugans Anna

tisdag 15 juli 2008

Dag 2 som bloggare

Andra dagen som bloggare. Igår var jag säkert in 5 gånger för att titta om det var någon som skrivit något och Anna-Karin hade förstås skrivit några väldigt vänliga ord. Tack!
Imorgon kommer snickaren och gör klart det sista i sovrummet vilket betyder att jag äntligen kan börja med det roliga, nämligen att pynta.


Fönstret idag men förhoppningsvis inte efter imorgon.

Idag har jag varit ut här hemma i uthusen för att leta efter en lampa till taket i sovrummet. Hade nämligen för mig att jag sett en perfekt lampa där, men som Erik inte direkt gillade, rättare sagt så ogillade han den rätt mycket. Lampan är efter Eriks mormor och morfar och det skulle vara kul om den kom till användning igen. Har i alla fall tagit in den igen och vi får se vad han tycker nu, eller vad jag ska hitta på för att få han att förstå att den skulle vara så fin i sovrummet. Här kommer en bild på lampan.







Och här kommer en bild på lampan Erik vill sätta upp.





Imorgon kommer en bild på resultatet.

Kramar Lillstugans Anna

måndag 14 juli 2008

Vårat sovrum som börjar ta form



Efter några veckor bland slipdamm och verktyg överallt börjar vårat sovrum äntligen ta form. Vi sov första natten där i natt, var så lagomt mysigt i morse när Hugo vaknade 05.05 och hade solen rakt på sin spjälsäng, dörrar och rullgardiner är inte på plats än men det är redan på gång efter den tidiga morgonen.
Tänkte visa ett par bilder på den tapet vi valt. Tapeten heter Wilma och är ur Sandbergs kollektion Sophie, den är helt enkelt underbar!

Kunde inte låta bli att ställa fram några saker på det gamla pottskåpet fast det inte är riktigt klart att börja pynta än men det är ju så svårt att låta bli :-)


Den andra bilden visar Lillstugans Eriks sängbord och vad han pyntar med, hihi.




Kramar Lillstugans Anna