torsdag 27 augusti 2009

Nya ställningar

Högst upp på önskelistan har en ny kamera stått länge. Efter ett år av intensivt fotande känns det som våran kamera inte räcker till längre. Säkert så finns det många finesser som jag inte upptäckt än men de jag söker efter saknas. Nu vet jag att det inte kameran som gör att bilden blir bra utan fotografen, men den kan hjälpa till en bra bit på vägen är jag övertygad om.Efter sommaren loppis har jag lyckats få ihop lite pengar som jag funderar på att lägga på en ny kamera. Men sedan kommer jag på massa annat som jag skulle kunna lägga pengarna på. Var till Melinda härom dagen. Där kan man ju spendera många pengar. Hittade en helt underbar lampa som jag vill ha!!
Hallen (nere) vill ha sig en liten makeover också. Eftersom vi renoverat allt annat känns det som att man vill fixa till där också så det blir enhetligt. Ja och vipps så gick det en del pengar där också.
Hugos rum ska bli klart nu i höst. Det är inga större saker kvar att göra där men det är lite småfix och lite saker som ska köpas. Ja det är inte gratis det heller. Ja nu undrar ni säkert hur mycket sålde jag på den där loppisen egentligen??!! Ja inte räcker det till allt det här inte.
Så den gamla kameran får hänga med ett tag till. Vi får istället prova andra metoder, åla på golv tex. En mycket avanserad metor men väldigt uppskattad sådan av både barn och vuxna.

Nu har ni fått se några bilder från våran hall på PLAN 2, ur alla möjliga vinklar. Blev verkligen nöjd med golvet, har inte ångrat mig en sekund!!

Kram Lillstugans Anna

tisdag 25 augusti 2009

Loppis

För tusende gången i ordningen kommer det en bild på ett loppisfynd. Men för en gångs skull har jag handlat till mig själv och inte till hemmet. I lördags var jag på loppis i en liten by längre bort. Hon som ordnat loppisen har faktiskt varit med i Lantliv i våras. De bor på en jättefin gård precis vid sjön. Det fanns mycket fint och jag hittade lite saker som fick följa med hem. Bland annat den här fina ringen. Eftersom jag inte har någon annan ring att bära än så länge får jag köpa en själv.I söndags gjorde jag något som jag tänkt göra ett helt år, jag beställde mig ett par UGG. Har inte köpt några andra skor på ett helt år så nu har jag unnat mig ett par gråa UGGs.

Längtar nästan till hösten nu, tror inte jag behöver frysa om mina små fötter då.

Ha en bra dag!!

Kram Lillstugans Anna

fredag 21 augusti 2009

Jag vann!!

Tänk att jag hade turen att vinna!!
Var med och tävlade om så fina botaniska bilder hos Lindas vita lantliv och tänk att jag vann!!

Blev så oerhört glad!!

Nu ska jag gå ner och hålla tummarna för Linus Törnblad.

Kram Lillstugans Anna

onsdag 19 augusti 2009

Inte alltid som man tänkt sig

Tänk att det kommit nya inlägg två dagar i rad nu. Känns som jag fått tillbaka lite inspiration igen och det känns kul att visa er lite vad som hänt här hemma.

Ibland kan jag bli lite väl ivrig och när jag får en idé kan jag bara inte vänta utan måste liksom börja direkt.
Ibland innebär det att det inte blir precis som jag tänkt mig. Nu i sommar kom jag på att vi skulle ha något i trappan. Och vipps så hade jag köpt en bunt med bokstäver och en siffra. Plan 2 tänkte jag, hade sett det på en bild från någonstans.
Ivrig som sjutton var jag och ville ha upp dem på en gång. Problemet var att jag ville ha dem precis där det var som svårast att komma åt. Alltså jag behövde hjälp av en lång person, typ 2,70 ungefär. Ja vi som är lite kortväxta i den här familjen var ju inte till så stor hjälp. Erik hade nog kunnat vingla lite på en stege om han velat men han hade ju fullt upp med sina projekt i garaget som ni vet.
Till slut tröttnade jag på att vänta och smackade upp dem själv. Det blev ju förstås på en annan vägg än jag tänkt från början. Alltså vet jag inte om jag ska vara nöjd eller inte??!!
Nästa vecka kommer de för att ta måtten på ledstången, bättre sent än aldrig. Ja det är förstås vi som gått här och dragit och inte ringt om detta förrän nu. Ja trots att det inte alltid blir som man tänkt det så är jag lycklig över mina nya stolar. Det är ett annat projekt som inte är klart än. Kan passa på att berätta att skylten ni ser bredvid stolen finns att köpa på Bergstenska gården på Engelbrektsgatan i Falun. Mer om detta senare!!

Kram Lillstugans Anna

måndag 17 augusti 2009

En liten semester

Ja nu har vi varit iväg på en liten semester och laddat våra batterier. Edvin hade turen att få åka på en längre resa, nämligen ända till Thailand. I hela tre veckor har han varit i detta underbara land och haft det skönt. Vi övriga familjemedlemmar fick nöja oss med att åka till Skåne en vecka. Och det är inte fy skam det inte. Blir bara mer och mer förtjust i detta underbara landskap. Vi började med att besöka våra supergoa vänner i Vejbystrand. Eftersom jag vet att ni läster detta så kommer här Ett stort tack för lånet av sängar och lite annat!! Det blev flera utflykter och en tur till Danmark.
Efter några dagar där fortsatte vi ner till Helsingborg och bodde på Marina Plaza. Det har blivit något av en tradition att bo där och avsluta semesterna med årets största bilträff i Vallåkra.

På fredagen hade vi turen att hamna på en rolig marknad mitt i Helsingborg. Det var maträtter, godis och annat smått och gott från olika länder i europa. Så vi åt mat i Grekland, efterrätt i Tyskland, köpte godis i England och tvålar i Frankrike.

Så på söndagen var det åter dags för Vallåkra. Förra året fick ett förstapris följa med hem i bagaget. Skulle det bli pris igen?? För er som inte vet handlar det om ombyggda och stylade nya bilar som tävlar i olika klasser. 1500 bilar och över 20.000 besökare.

I år var det dags för Eriks nya projekt att ställas ut.

Inget pris den här gången men vi kommer tillbaka nästa år igen!!
Det har blivit glest med bloggande ett tag nu men ska bättra mig och det kommer snart en uppdatering på vad som har hänt här hemma under sommaren.
Ha det bra!!
Kram Lillstugans Anna

torsdag 6 augusti 2009

Stora och små projekt

Ja just nu är det både stora och små projekt på gång överallt. Inget tycks bli riktigt klart. Det fina vädret gör att vi bara vill vara nere vid vattnet, slappa, bada och bara ha det lugnt.

Ett stort projekt som vi måsta ta itu med nästa sommar är att få ordning på den lilla stugan nere vid sjön. Den har gjort sitt och behöver en ordentlig renovering.

Ha en skön helg och vi ses snart igen!!

Kram Lillstugans Anna